Ismerd meg fenyőinket! 2. rész – Az ezüstfenyő
2019. október 16. írta: Content Hedgehog

Ismerd meg fenyőinket! 2. rész – Az ezüstfenyő

Az előző részben szereplő nordmann fenyő után egy újabb, az Online-Fenyő kínálatában is megtalálható fenyőfát, az ezüstfenyőt mutatjuk be. A szürkés, ezüstös fenyő különleges színének köszönhetően az egyik legkedveltebb karácsonyfa. A nordmann fenyőhöz hasonlóan a drágább fenyőfák közé tartozik, de tartóssága és szépsége miatt megéri az ezüstfenyőt választani.

photo-1567695150483-b667ffbe3679.jpg

  • Az ezüstfenyő a lucfenyők nemzetségébe tartozó szúrós luc egyik változata.
  • Az eredetileg Észak-Amerikában, a Sziklás-hegységben honos fenyővel Európa parkjaiban, városaiban is találkozhatunk.
  • Az ezüstfenyő koronája szabályos kúp alakú, lombozatát vízszintes ágak alkotják, melyekről lelóg görbe, henger alakú tobozvirágzata. A körülbelül 30 méteres magasságot is elérő ezüstfenyő idősebb példányai az alsó, lecsüngő ágakról ismerhetők fel. Törzsének átmérője másfél méter széles is lehet.
  • Az ezüstfenyő lombjának változatos színe a zöldön keresztül a szürkén át az ezüstig terjed, a legszebb, jellemzően ezüstös-kékes színt oltással lehet elérni.

photo-1509460779541-c72e8ec726b7.jpg

  • A gyönyörű ezüstfenyő az egyik legigénytelenebb fenyőfa. Jól tűri a szárazságot, a páraszegény és szennyezett levegőt. Utóbbinak köszönhetően a városi körülményeket is kedveli.
  • Igénytelensége karácsonykor is hasznunkra válik, sokáig elviseli a fűtött szobákat. Az ezüstfenyő tűleveleit egy viaszos réteg borítja, ami megakadályozza, hogy hamar lehullajtsa őket. Ennek köszönhetően több héten keresztül is élvezhetjük vágott változatát az ünnepek idején.

photo-1518248565337-7546bdc5743f.jpg

  • Karácsonykor a vágott helyett földlabdás változatot is választhatunk. Ilyenkor figyelembe kell venni, hogy körülbelül egy-másfél hetet bír ki zárt helyen, utána érdemes kitenni akár a cseréppel együtt a kertbe. Ha rögtön elültetnénk, figyeljünk rá, hogy a kertünkben legyen elég hely a meglehetősen magasra megnövő ezüstfenyő számára, vagy válasszunk kimondottan törpe növésű fajtát. Az alacsony fényigényű ezüstfenyőt félárnyékos helyre is ültethetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefenyoarus.blog.hu/api/trackback/id/tr9515225366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása