Karácsonyfa állítás Amerikában
2018. december 09. írta: Mezei David

Karácsonyfa állítás Amerikában

Tudtad, hogy az amerikaiak már december elején felállítják a karácsonyfáikat otthonukban?

Amerikában élő Gyula barátunk mesélte, hogy ők az adventi időszak elején már felállítják a karácsonyfát és otthonuk fokozatosan öltözik ünnepi díszekbe, ahogy közeledik december 24-e. Hozzátette, hogy a gyermekei imádják, hogy a fa ilyen sokáig van a lakásban. Számára az a jó, hogy nem kell ripsz-ropsz feldíszíteni, hanem ráér hétvégeken, vagy akár esténként munka után egy-egy lakásdíszt a helyére rakni.

amcsikaracsony.JPG

(forrás: egyevphiladelphia.blogspot.com)

A szokásaik közé tartozik még az is, hogy nem Szenteste, hanem december 25-én reggel lehet az ajándékokat kibontani, amelyek addig várnak a karácsonyfa alatt. A Szenteste általában baráti és nem csak családi esemény, így inkább buli jellege van.

Te kipróbálnád?

Elgondolkodtam, hogy milyen előnyei vagy hátrányai lennének, ha én is így tennék. Mármint, ha a fenyőfa már az adventi időszak része lenne és december elején, akár már Mikulásra felállítanám a nappaliban.

Lehet, nem lenne akkora kapkodás, mintha egy nap alatt akarnánk és kell is mindent elkészíteni, fát beállítani, megfőzni, kicsit rendet rakni, esetleg még az ajándékokat is becsomagolni.

Amikor esténként hazaérünk, mindennap egy kellemes látvány, egy szépen feldíszített fa várna minket otthon. Belengené a karácsonyi illat a lakást. A karácsony fényei velünk lennének az advent egésze alatt.

Viszont jogos kérdés, hogy ha valaki szeretné ezt megvalósítani itthon, akkor honnan tudja idejekorán a fáját beszerezni? Amennyiben nem műfenyő kedvelővel állunk szemben, akkor nincs egyszerű helyzetben. Az élő fenyőt ilyen hosszú időszakra nem javaslom, így marad annak lehetősége, hogy keresünk online vásárlási helyet és onnan rendeljünk jó minőségű tartós fenyőt. Ezt akár az Online Fenyőárusnál is megteheted.

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefenyoarus.blog.hu/api/trackback/id/tr5814465768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása