5+1 tipp, hogy levedd a válladról a karácsonyi készülődés terheit
2018. december 18. írta: Mezei David

5+1 tipp, hogy levedd a válladról a karácsonyi készülődés terheit

Már itt a december, és ezzel együtt megkezdődik valamiféle őrült hajsza, hogy időben elkészülj. Lehet ezt másképp is? Igen! Szeretném, ha a karácsony olyan lenne újra, mint gyerekkorunkban, vagy mint a filmekben vagy a képeken. Adok most ehhez pár gondolatot, amellyel előre megtervezheted, hiszen ez az ünnep minden évben ugyanakkor van, ugyanazok a tennivalók, így ha egyszer összeállítottad a sorrendet, nem kell újra szaladgálnod! Íme, pár apró trükk, olyan támpontok, amelyek garantáltan segítenek.

5_1_tipp.jpg

Előre tudod például, hogy mikor mentek a szülőkhöz, a gyerekekhez, vagy, hogy mikor jönnek az unokák. Ugyanez igaz a fenyőfa feldíszítésére, és van, aki már jóval korábban, de a többség 24-ét megelőző nap, vagy csak aznap varázsol karácsonyfát a zöld tűlevelűből. Az ehhez szükséges dolgokat előre be tudod szerezni, akkor, amikor még nincs tömeg a boltokban, vagy a házhoz szállító még biztosan nem csúszik meg.  Nézzük tételesen:

  1. Menetrend: Tervezd meg előre az ünnepet, főleg, ha többen vagytok és nagy a család! Ki, mikor hova jön, mi legyen a menü, esetleg az ajándékok költségkeretét is érdemes átgondolnotok.
  2. Nagybevásárlás: a karácsonyi menü megszokott fogásokból áll, gyermekednek, párodnak a kedvence is hasonló. Ezeket a dolgokat meg tudod venni előre, ha pedig újítasz, akkor azt gyorsan még be lehet szerezni karácsony előtt is. Online is lehet rendelni, próbáld ki, ha esetleg még nem tetted!
  3. Ajándékok: készíts egy listát azokról, akiket szeretnél meglepni, írj fel számukra három ötletet, majd járj utána, és vedd meg a legjobbat – ezek közül is szinte minden elérhető online is. Legvégül tedd el a listát jövőre is, hasznos lesz, meglátod!
  4. Karácsonyi dekoráció: a legtöbb boltban már október végétől kapható az új kollekció, idén is rendkívül korán mindenhol ünnepi fényben ragyogtak az üzletek.
  5. Vedd elő a meglévőeket, próbáld ki a karácsonyfaégőket, izzósorokat. Nézd meg, mely díszek helyett kell másikat venni, akár a jelenlegi trend miatt, akár azért, mert tönkrement, jó, ha nem december 24-én jössz rá erre, ugye?

+1: A karácsonyfa: Alapvetően az a tapasztalatom, hogy ez minden évben kardinális pont, legfőképp azoknál, akik élő fát szeretnének. Az árusok december 10-e körül jelennek meg, de tudtad, hogy akár online, ráadásul házhoz szállítással is még tudod venni? Már ezzel is hozzájárulunk az ünnepi készülődéshez, válaszd ki, rendeld meg, és odavisszük hozzád!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefenyoarus.blog.hu/api/trackback/id/tr9814499974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása