Interjú Dáviddal, az Online-Fenyő egyik alapítójával - 1. rész
2019. október 29. írta: Content Hedgehog

Interjú Dáviddal, az Online-Fenyő egyik alapítójával - 1. rész

- Honnan jött az Online-Fenyő ötlete? Mikor és kivel vágtál bele?

Iván barátom vetette fel az ötletet. Azt mondta, hogy ma már mindent lehet vásárolni a neten, de karácsonyfát még nem. S mi lenne, ha mindenki ki tudná választani a saját fenyőfáját, amit aztán karácsony előtt kézhez kap.

Tetszett az ötlet, s sokat gondolkodtunk rajta, míg végül tavaly elkezdtük a konkrét megvalósítást is.

- Honnan szerzitek a fenyőket? Van saját ültetvény is?

Jelenleg még nincs saját ültetvényünk. Iván egyik volt osztálytársától tudunk venni. Ő az, aki megengedi, hogy addig válogassunk a fenyők között, amíg a szerintünk legszebbeket meg nem találjuk.

Saját ültetvényt is tervezünk, de ez hosszabb időt vesz igénybe. Egy nordmann fenyő 7-8 évig is tud nőni, mire eléri a kellő magasságot.

img_1897_1.JPG
- Év közben milyen tevékenységeket igényel egy fenyőültetvény?

A terület szokásos gondozásán – fenyők közti fűkaszálás, kerítés javítás – kívül ma már a fenyőket metszeni kell, így alakítva a formájukat. Ez régebben nem volt szokás, de ma már bevett gyakorlat és a vásárlói igények is ebbe az irányba mozdultak.

Év elején kell ültetni az új fenyőket a régiek helyére. Ezeket öntözni is kell a szárazabb időszakokban, és néha permetezés is szükséges, hogy a betegségek ne támadják meg az állományt.

img_1065.JPG

- Mikor kezdődik el a szezon az Online-Fenyőnél? Hányan alkotják a csapatot, és milyen munkafolyamatok vannak?

A szezon nyár végén a fenyők kiválasztásával kezdődik. Majd az ősz folyamán előkészületek zajlanak: a helyszín leegyeztetése, eszközök átnézése, honlap feltöltése, képek készítése. November végén céges ügyfelek jönnek és viszik el fáikat üzlethelyiségekbe vagy irodákba. Aztán december 10-én indul a tényleges karácsonyfa szezon mind online mind a piacokon.

Az alapcsapatot ketten alkotjuk, de a decemberi szezonra jelenleg négyen indulunk neki. Iván és apukája, valamint egy barátunk segíti a gondtalan kiszállítást és helyszíni értékesítést.

20191013_130116.jpg
- Melyik a kedvenc fenyőfád?

:-D Mindegyiket szeretem. Szeretem a fenyő illatát a lakásban, ezért lucfenyő ágakat vágok magamnak. A kékes színe miatt az ezüstfenyőt kedvelem, és amíg nem lesz gyermekem, addig ilyen fát fogok állítani, aztán majd nordmannt, mert azt könnyebb kezelni és hosszan megtartja leveleit.

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefenyoarus.blog.hu/api/trackback/id/tr4015270452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása