5 karácsonyi dekoráció trend 2019-ben
2019. november 19. írta: Content Hedgehog

5 karácsonyi dekoráció trend 2019-ben

A karácsonyi dekoráció trendek, ha nem is feltűnően, de évről-évre változnak. Az alap koncepció nagyjából ugyanaz: téli, karácsonyi témák vannak a fókuszban, a felhasznált anyagok és a színek viszont eltérőek lehetnek. Összegyűjtöttük az idei, 2019-es főbb irányvonalakat, amik közül kiválaszthatjuk a hozzánk közel álló stílust, és alkalmazhatjuk azt otthonunkban már az ünnepek előtti időszakban is.

Trend #01 - Klasszikus és elegáns

Pávatoll mint karácsonyi dekoráció? Ebbe a stílusba könnyedén beilleszthetjük, csakúgy, mint a hozzáillő színeket: a smaragdzöldet, a királykéket, a bordót és a türkizkéket. Csillogó, aranyszínű gyertyákat és kiegészítőket válasszunk, amik még pompásabbá teszik a sötétebb színárnyalatokat.

advent-wreath-3854140_960_720.jpg

Trend #02 – Természetes és környezettudatos

A természet ihlette dekorációval könnyedén otthonunkba csempészhetjük a téli erdők hangulatát. Tegyünk egy sétát a fák között, és gyűjtsük össze a dekorációnk alapdarabjait! Felhasználhatunk szinte bármit, amit találunk: a tobozok és a gallyak remek asztaldíszként funkcionálnak, a mohával pedig bevonhatjuk adventi koszorúnkat. Ha ezt a trendet követjük, a környezetünk is meghálálja: nem kell felesleges műanyag díszekre költenünk.

photo-1502474133009-345a846e5a4b.jpg

Trend #03 – Vintage és egy kicsit „nagymamás”

Túrjuk fel a nagymama padlását, és keressünk régi kincseket! Igazán hiteles lesz ez a stílus, ha gyermekkorunkat idéző díszeket, gyertyatartókat választunk, de akkor sincs gond, ha erre nincs lehetőség: irány a bolhapiac! Szerencsére a boltokban is találhatunk vintage ihlette darabokat, válasszunk apró hintalovakat, madarakat, harangokat! A fehér, bézs, arany és ezüst lámpások és gyertyatartók jól mutatnak otthonunkban, ahogy a klasszikus üvegdíszek is.

pexels-photo-216366.jpeg

Trend #04 – Retró és színes

Vigyünk egy kis vidámságot az ünnepekbe! Az üzletekben számos, a szivárvány minden színében pompázó és mosolyra fakasztó dísz közül választhatunk, mint amilyen a neonszínű dinoszaurusz vagy a pizzaszelet. Ha akad némi ráérős időnk, fűzzünk popcornfüzért! Nem csak a karácsonyfán mutat jól.

pexels-photo-714915.jpeg

Trend #05 – Kézzel készült és egyedi

A DIY trend a karácsonyi készülődés során csúcsosodik ki leginkább, és itt ne csak a kézzel készült ajándékokra, hanem a dekorációra is gondoljunk. Nincs annál szívmelengetőbb, mint egy olyan otthon, ami tele van az általunk készített díszekkel. Már az alkotás folyamata is örömet okoz, ne féljünk nekilátni az évek óta tervezgetett koszorúnak vagy asztaldísznek. A fenntarthatóság jegyében használjunk tobozokat, lucfenyő ágakat, eukaliptuszt és mohát.

pexels-photo-3154340.jpeg

Számos lehetőségünk van rá, hogy stílusosan és hangulatosan rendezzük be otthonunkat a karácsonyvárás idején. Figyeljünk rá, hogy a kevesebb több, és találjunk ki két uralkodó színt és témát, ami minden helyiségben visszaköszön. Az olyan figurák, mint a szarvas, hóbagoly vagy gomba nemcsak idén divatosak, örök klasszikus darabbá is válhatnak. A lakástextilek közül válasszunk műszőrme szőnyegeket, bársony párnahuzatokat és csillogó asztali futókat – 2019-ben nem lőhetünk velük mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinefenyoarus.blog.hu/api/trackback/id/tr8615313346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása